Ik ben op zoek
naar een fijne plek aan de kust

 
 

Wij geloven in een groene en natuurlijke vakantiebeleving. De unieke natuur die ons omringt, krijgt nóg meer de ruimte en maken we nóg beter zichtbaar. We vernieuwen het park, de faciliteiten en de verblijfsmogelijkheden. De nieuwe accommodaties op onze jaarvelden zijn vernieuwend en onderscheidend. Het landschap vormt de basis van het park: de accommodaties zijn hier als het ware ‘te gast’ en vormen een aanvulling op het landschap. Het zijn eigenlijk kleine woningen, gebouwd met aandacht voor kwaliteit en duurzaamheid, vergelijkbaar met de Tiny House-beweging. 

Wij introduceren hiervoor een nieuwe naam in de recreatiesector: de cabin. Een cabin op Vakantiepark De Klepperstee herken je aan robuuste, natuurlijke materialen. Maar ook een goede isolatie, eigentijdse vormen en mooie lichtinval door grote raampartijen. Binnen is buiten én buiten haal je weer naar binnen. 

Wij werken samen met vijf geselecteerde leveranciers. Ze bouwen samen met jou aan een cabin én een leven lang vakantiegevoel! 

 
 

De nieuwe accommodaties

stijlboek voor cabins

De cabin

 • In lijn met het gebruik van natuurlijk materiaal, heeft een cabin uitsluitend natuurlijke kleuren. Het materiaal moet spreken: indien toch een kleur nodig is, dan zijn alleen grijstinten of de kleur zwart toegestaan.  Voor het dak gelden verschillende mogelijkheden; plat, schuin of met een punt.
 • De cabin wordt bekleed en afgewerkt met hout. Staal kan een aanvullend element zijn, maar in beperkte mate én alleen toegestaan wanneer het het ontwerp van de cabin versterkt.

 • De maximale hoogte van een cabin is 4 meter, gemeten vanaf het maaiveld. De cabin mag maximaal 20 centimeter boven het maaiveld geplaatst worden. Het vloeroppervlak van een cabin (inclusief overige bouwwerken) is maximaal 70 vierkante meter. Het bruto vloeroppervlak beslaat maximaal 22 procent van de plaats. De bebouwing + de verharding op de plaats mogen samen niet meer beslaan dan 40 procent. Met een maximum van 120 vierkante meter.

 • Voor de constructie, de gevels, de gevelopeningen en het dak van de cabin wordt hout, glas en metaal gebruikt. Deze materialen zijn eenvoudig te onderhoud en geven een natuurlijke uitstraling, dat is ook het uitgangspunt voor alle bebouwing op het park.
   
 • De Klepperstee streeft duurzaamheid en toekomstbestendigheid na, daarom zijn goed geïsoleerde bouwmaterialen vereist, minimale RC-waarde is 5, en hebben alle aansluitingen een hoge luchtdichtheid. Grote glasoppervlakken hebben openslaande deuren of een vouw-/schuifpui die de woonkamer en het terras direct verbinden.
   
 • De opslagruimte is opgenomen in de accommodatie. Zo blijft extra bebouwing beperkt. Deze is in lijn van de cabin. 
   
 • Elke cabin heeft een houten vlonder als buitenterras. Omdat groen de basis vormt van het park, zijn er geen fysieke afscheidingen toegestaan in de vorm van muren of schuttingen of bijvoorbeeld rasters met beplanting. Je huurt een plaats (kavel) met een bepaald aantal vierkante meter. Hierbij is de grensbeplanting die door Vakantiepark De Klepperstee is aangebracht inbegrepen. Je dient hier bij de inrichting  van de kavel en plaatsing van cabin rekening mee te houden. Een half-verhard toegangspad van schelpen of boomschors is vanaf de opgang van de kavel tot de vlonder toegestaan. Het gebruik van tegels of andere verharding behoort niet tot de mogelijkheden. 
   
 • Een terras-overkapping is mogelijk, zolang dit de relatie tussen de binnenruimtes van de cabin en de buitenruimte (het vlonderterras) ondersteunt. De overkapping is in stijl van de cabin. Losse overkappingen en andere bouwwerken zijn niet toegestaan. 

De kavel

 • De gedachte achter een kavel op De Klepperstee is dat een cabin in een natuurlijk landschap geplaatst wordt. De cabin is ‘te gast’ in het landschap en de verdere inrichting van de kavel is basic en sober, maar wel groen en natuurlijk. Vandaar dat bebouwing en inrichting buiten de cabin en bijbehorende vlonder niet toegestaan is, m.u.v. een eventueel eenvoudig pad.
 • De kavel wordt door Vakantiepark De Klepperstee opgeleverd met grensbeplanting en ingezaaid met gras. Een maand na plaatsing van de cabin moeten de plaats en tuin in orde zijn en worden deze door ons gecontroleerd. Nadat de plaats is opgeleverd verwachten wij dat je de plaats goed onderhoudt, zoals tijdig het gras maaien en de plaats onkruidvrij houden. Op enkele kavels kan het voorkomen dat er een (door De Klepperstee) aangelegde zandwal (heuveltje) aan de grens ligt vanwege een naastgelegen parkeerplaats of drukke weg. De binnenzijde van deze zandwal dient huurder zelf te onderhouden. Het is zonder schriftelijke toestemming van De Klepperstee niet toegestaan om zelf een zandwal aan te leggen.
 • Door onze landschapsarchitect is bepaald welke bomen en grensbeplanting er op de erfgrenzen worden geplant. Deze grensbeplanting wordt door ons onderhouden. Het is daarom niet de bedoeling om eigen beplanting op het perceel of in de grensbeplating te planten. Ook is het niet toegestaan om zelf bomen of struiken in de grensbeplanting te snoeien.
 • Er mag niet geparkeerd worden op de gehuurde plaats of in de berm, maar uitsluitend in de speciaal daarvoor aangegeven vakken.
 • Het is niet de bedoeling om losse objecten bij/aan de cabin te plaatsen. Losse hokjes, pergola’s, vlaggenmasten, schotels, antennes, baden, trampoline’s, zonneschermen en jacuzzi’s passen niet in de natuurlijke uitstraling van ons park.
 • Zonwering in de vorm van een schaduwdoek is toegestaan.
   
 • Indien kavel grenst aan een schurveling, dan moet minimaal 1.5 meter vanaf de voet van de schurveling volledig vrijgehouden worden van bebouwing.
   
 • Neem contact op met Vakantiepark De Klepperstee om de mogelijkheden qua verdere invulling van de kavel te bespreken.

Plaatsen & aansluiten

 • Met een toegewezen kavel kun je aan de hand van de afmetingen samen met de leverancier een voorstel voorleggen aan Vakantiepark De Klepperstee met een duidelijke bouwtekening met plattegronden, gevelaanzichten en eventuele doorsnedes, maatvoering, materiaalkeuzes en kleuren. 
   
 • Wij toetsen dit voorstel en bij akkoord verlenen we toestemming. Na deze goedkeuring dient het voorstel definitief gemaakt te worden. Hierbij moet ook de locatie van de meterkast en aan- en afvoer van elektra, gas, water en riool aangegeven te worden op tekening.
   
 • Een meterkast in de cabin is verplicht. De maximale stroomtoevoer die ter beschikking wordt gesteld is 2x 16 Ampère. Het transport, eventueel uitgraven perceel, plaatsing van de cabin, aansluiting water, elektra, gas en CAI zijn voor rekening van de huurder en leverancier. Het aansluiten en uitgraven dient via onze vaste partner te verlopen.  
   
 • Plaatsing van een cabin mag alleen plaatsvinden op vooraf geselecteerde dagen op de zogenoemde plaatsingskalender. Tijdens schoolvakanties (daar onder vallen ook Duitse vakanties), weekend en erkende feestdagen en in juni, juli en augustus zijn plaatsingen sowieso niet mogelijk. De plaatsingsdatum dient vooraf met De Klepperstee afgestemd te worden, zowel leverancier en gast dienen op de hoogte te zijn van alle voorwaarden rondom plaatsingen en bijbehorende cq. afrondende werkzaamheden. 

Handig om te weten

tarieven & aankoopinformatie

 • De huurkosten voor een jaarkavel zijn afhankelijk van oppervlakte van perceel. Exclusief toeristenbelasting en gebruik van water, stroom en licht.  
 • Elk kavel heeft een eigen gas-, water- en elektrameter waarbij wij het verbruik jaarlijks factureren.
 • De Klepperstee verantwoordelijk voor het aanleveren van het televisie- en internetsignaal tot aan de cabin. De aansluiting in cabin zelf en installatie is aan de gast cq. leverancier/installateur van cabin. (instructie televisie | instructie internet
 • Verhuur van stacaravan of chalet is niet mogelijk. 
 • Honden zijn toegestaan op het park, mits aangelijnd. Op eigen kavel zonder lijn, met demontabel hekwerk. 
 • We werken met gebiedseigen beplanting en géén exoten meer. Daarnaast proberen we onze terreinen ook zo diervriendelijk en natuurlijk in te richten. 
 • Het vakantiepark is het gehele jaar geopend en toegankelijk. 
 • Voor verkoop van cabin is vooraf een beoordeling en toestemming nodig. Verkoop & overdracht (inclusief bemiddelingskosten) via Vakantiepark De Klepperstee is verplicht. 
 • Lees altijd vooraf de algemene voorwaarden, gedragsregels en alle bijbehorende documenten goed door.
 

Na de start van de vernieuwingen in 2019 zijn ruim honderd kavels met bijbehorende cabins gerealiseerd. We zetten onze duurzame stappen graag samen met nieuwe én huidige gasten! Sinds 1 januari 2021 zijn verouderde stacaravans en chalets niet meer toegestaan. De natuurlijke richtlijnen gelden daarom, zo goed als mogelijk, voor alle accommodaties op Vakantiepark De Klepperstee.