Ik ben op zoek
naar een fijne plek aan de kust

 
Natuurlijke beleving
 

Wij geloven in een groene en natuurlijke vakantiebeleving. De unieke natuur die ons omringt, krijgt nóg meer de ruimte en maken we nóg beter zichtbaar. We vernieuwen het park, de faciliteiten en de verblijfsmogelijkheden. De nieuwe accommodaties op het park zijn vernieuwend en onderscheidend en kamperen wordt weer simpelweg genieten van elkaar en de natuur.   

Het landschap vormt de basis van het park: de accommodaties zijn hier als het ware ‘te gast’ en vormen een aanvulling op het landschap. Het zijn eigenlijk kleine woningen, gebouwd met aandacht voor kwaliteit en duurzaamheid, vergelijkbaar met de Tiny House-beweging. 

Wij introduceren hiervoor een nieuwe naam in de recreatiesector: de cabin. Een cabin op Vakantiepark De Klepperstee herken je aan robuuste, natuurlijke materialen. Maar ook een goede isolatie, eigentijdse vormen en mooie lichtinval door grote raampartijen. Binnen is buiten én buiten haal je weer naar binnen. Wij werken samen met negen geselecteerde leveranciers. Ze bouwen samen met jou aan een cabin én een leven lang vakantiegevoel!

Dit is onze toekomst: dit is jouw toekomst! 

 
 

TINY REBEL

Tiny Rebel
Een Tinyrebel is uit het juiste hout gesneden en voor 100% ecologisch verantwoord. 
 

LANCET LIVING 

Lancet Living
Hoge kwaliteit prefab woningen met eigen filosofie, eigen ontwerp en eigen stijl.

EDEN SHELTERS

Eden Shelters
EdenShelter toont de schoonheid van natuurlijk licht en laat je opnieuw verbinden met de natuur. 

WIKKELHOUSE

Wikkelhouse
Een tiny house, gemaakt van karton. Duurzaam gebouwd om lang mee te gaan. 

CHALETBOUW OP MAAT

Chaletbouw op maat
De mooiste chalets, op maat gemaakt, volledig afgestemd op uw wens.

AVILLA

Avilla
Modulair samen te stellen woning met binnenshuis voldoende natuurlijk daglicht en frisse schone lucht.

TIME OUT SECOND HOME

Time Out
Heel het jaar door ontspannen met Time Out Second Home.
 

We sluiten graag aan bij het landschap om ons heen. Daarom gebruiken we gebiedseigen beplanting en géén exoten meer. Daarnaast proberen we onze terreinen ook zo diervriendelijk en natuurlijk in te richten. Dat betekent dat we de natuur haar gang laten gaan, waarbij we het landschap uiteraard wel onderhouden, zodat eea niet verwilderd. 

Sinds de start van de transformatie in 2019 zijn zo'n negentig kavels gerealiseerd. De meeste van deze kavels zijn gerealiseerd op kavels met stacaravans van 25 jaar en ouder, maar ook op kavels van gasten die eerder de overstap naar een cabin hebben gemaakt. Al met al een uitdagende puzzel, maar het eerste resultaat is nu goed zichtbaar én we zijn trots op wat we samen tot nu toe bereikt hebben. 

 • plaatsing van circa 25 nieuwe cabins (jaarplaatsen) voor juni 2022.
 • plaatsing van 10 nieuwe cabins voor verhuur bij centrumgebied voor juni 2022.
 • Vernieuwen van wandel- en fietspad tussen Ridderstee en Klepperstee voor juni 2022. 
 • Momenteel (update mei 2022) hebben wij geen nieuwe kavels beschikbaar. 
 • Uitsplitsen van toeristisch en seizoenskamperen op Gelderse Roos per 1 november 2022. 

Onze richtlijnen en voorwaarden

De nieuwe accommodaties

stijlboek voor cabins

De cabin

 • In lijn met het gebruik van natuurlijk materiaal, heeft een cabin uitsluitend natuurlijke kleuren. Het materiaal moet spreken: indien toch een kleur nodig is, dan zijn alleen grijstinten of de kleur zwart toegestaan.  Voor het dak gelden verschillende mogelijkheden; plat, schuin of met een punt.
   
 • De cabin wordt bekleed en afgewerkt met hout. Staal kan een aanvullend element zijn, maar in beperkte mate én alleen toegestaan wanneer het het ontwerp van de cabin versterkt.

 • De maximale hoogte van een cabin is 4 meter, gemeten vanaf het maaiveld. De cabin mag maximaal 20 centimeter boven het maaiveld geplaatst worden. Het vloeroppervlak van een cabin (inclusief overige bouwwerken) is maximaal 70 vierkante meter. Het bruto vloeroppervlak beslaat maximaal 22 procent van de plaats. De bebouwing + de verharding op de plaats mogen samen niet meer beslaan dan 40 procent. Met een maximum van 120 vierkante meter.

 • Voor de constructie, de gevels, de gevelopeningen en het dak van de cabin wordt hout, glas en metaal gebruikt. Deze materialen zijn eenvoudig te onderhoud en geven een natuurlijke uitstraling, dat is ook het uitgangspunt voor alle bebouwing op het park.
   
 • De Klepperstee streeft duurzaamheid en toekomstbestendigheid na, daarom zijn goed geïsoleerde bouwmaterialen vereist, minimale RC-waarde is 5, en hebben alle aansluitingen een hoge luchtdichtheid. Grote glasoppervlakken hebben openslaande deuren of een vouw-/schuifpui die de woonkamer en het terras direct verbinden.
   
 • De opslagruimte is opgenomen in de accommodatie. Zo blijft extra bebouwing beperkt. Deze is in lijn van de cabin. 
   
 • Elke cabin heeft een houten vlonder als buitenterras. Omdat groen de basis vormt van het park, zijn er geen fysieke afscheidingen toegestaan in de vorm van muren of schuttingen of bijvoorbeeld rasters met beplanting. Je huurt een plaats (kavel) met een bepaald aantal vierkante meter. Hierbij is de grensbeplanting die door Vakantiepark De Klepperstee is aangebracht inbegrepen. Je dient hier bij de inrichting  van de kavel en plaatsing van cabin rekening mee te houden. Een half-verhard toegangspad van schelpen of boomschors is vanaf de opgang van de kavel tot de vlonder toegestaan. Het gebruik van tegels of andere verharding behoort niet tot de mogelijkheden. 
   
 • Een terras-overkapping is mogelijk, zolang dit de relatie tussen de binnenruimtes van de cabin en de buitenruimte (het vlonderterras) ondersteunt. De overkapping is in stijl van de cabin. Losse overkappingen en andere bouwwerken zijn niet toegestaan. 

Het perceel

 • Er mag niet geparkeerd worden op de gehuurde plaats of in de berm, maar uitsluitend in de speciaal daarvoor aangegeven vakken.
   
 • Het is niet de bedoeling om losse objecten bij/aan de cabin te plaatsen. Losse hokjes, pergola’s, vlaggenmasten, schotels, antennes, baden en jacuzzi’s passen niet in de natuurlijke uitstraling van ons park.
   
 • Een plaats wordt door Vakantiepark De Klepperstee opgeleverd met grensbeplanting en ingezaaid met gras. Twee maanden na plaatsing van de cabin moeten de plaats en tuin in orde zijn en worden deze door ons gecontroleerd. Nadat de plaats is opgeleverd verwachten wij dat je de plaats goed onderhoudt, zoals tijdig het gras maaien en de plaats onkruidvrij houden. 
   
 • Alle bomen en de grensbeplanting worden door ons onderhouden. Het is niet de bedoeling dat je zelf planten op het perceel of in de grensbeplating aanbrengt en het is niet toegestaan dat je zelf bomen of de grensbeplanting snoeit.

Plaatsen & aansluiten

 • Met een toegewezen kavel kun je aan de hand van de afmetingen samen met de leverancier een voorstel voorleggen aan Vakantiepark De Klepperstee met een duidelijke bouwtekening met plattegronden, gevelaanzichten en eventuele doorsnedes, maatvoering, materiaalkeuzes en kleuren. 
   
 • Wij toetsen dit voorstel en bij akkoord verlenen we toestemming. Na deze goedkeuring dient het voorstel definitief gemaakt te worden. Hierbij moet ook de locatie van de meterkast en aan- en afvoer van elektra, gas, water en riool aangegeven te worden op tekening.
   
 • Een meterkast in de cabin is verplicht. De maximale stroomtoevoer die ter beschikking wordt gesteld is 2x 16 Ampère. Het transport, eventueel uitgraven perceel, plaatsing van de cabin, aansluiting water, elektra, gas en CAI zijn voor rekening van de huurder en leverancier. Het aansluiten en uitgraven dient via onze vaste partner te verlopen.  
   
 • Plaatsing van een cabin mag alleen buiten de schoolvakanties die gelden voor deze regio en niet in de maanden juli en augustus.

De bestaande accommodaties

richtlijnen voor huidige accommodaties

Voor alle accommodaties geldt:

 1. Jaarlijks zal er een schouw plaatsvinden waarbij er zowel naar de staat van de plaats als accommodatie gekeken wordt. Hierbij zal kritisch gekeken worden welke eventuele aanpassingen gedaan dienen te worden door de gast, om de kwaliteit van het kampeerterrein hoog te houden. 
 2. Het is niet de bedoeling om losse objecten bij/aan de accommodaties te plaatsen. Losse hokjes, pergola’s, partytenten, vlaggenmasten, schotels, antennes, baden, trampoline’s, jacuzzi’s. etc passen niet in de natuurlijke uitstraling van het kampeerterrein. 
 3. Alle bomen en de grensbeplanting worden door ons onderhouden. Het is niet de bedoeling dat je zelf planten op het perceel of in de grensbeplating aanbrengt en het is niet toegestaan dat je zelf bomen of de grensbeplanting snoeit. 
 4. Belangrijk: Wil je iets veranderen, iets verbouwen of iets nieuws laten plaatsen? Leg je vraag of plan altijd voor. Informeer bij verkoop of aankoop van een stacaravan of chalet altijd naar de specifieke voorwaarden bij één van onze medewerkers via cabins@klepperstee.com

jaarplaatsen Klepperstee

De volgende richtlijnen gelden voor alle jaarplaatsen op De Klepperstee (ook Lepelaar) sinds 1 januari 2021. 

 • De huidige stacaravans en chalets van 25 jaar en ouder op De Klepperstee dienen in 2021 te zijn vervangen door een nieuwe accommodatie (cabin). 
 • De huidige accommodaties blijven vooralsnog toegestaan, maar sinds 1 januari 2021 wel te gaan voldoen aan de nieuwe richtlijnen. 
 • Het oppervlak van bestaande bouwwerken (accommodaties, schuur, overkapping etc.) is maximaal 25 procent van de plaats.
 • Vermijd zogenoemde verstening van de tuin, want natuurlijk groen vormt de basis van ons vakantiepark. De bebouwing plus de verharding op de plaats mogen samen niet meer zijn dan 50 procent van de totale oppervlakte van het perceel.
 • Om het groen nog meer tot haar recht te laten komen zijn schuttingen en andere hekwerken (met hedera) niet meer toegestaan. Een aanbouw is alleen toegestaan wanneer materiaal en afwerking in dezelfde stijl zijn als de accommodatie. Onze voorkeur gaat uit naar natuurlijke materialen en kleuren. 
 • Een schuur is alleen bestemd voor opslag en is opgebouwd uit natuurlijke materialen. De maximale afmeting is 6,5 vierkante meter met een maximale nokhoogte van 2,25 meter
 • Parkeer maximaal 1 auto per accommodatie. Het parkeren of stallen van campers, trailers of boten op de plaats is niet toegestaan, ook niet op de parkeerplaatsen van Vakantiepark De Klepperstee.

seizoenplaatsen Gelderse Roos

De volgende richtlijnen gelden voor alle seizoenplaatsen op de Gelderse Roos per 1 januari 2023, of per wanneer je eerder naar een nieuwe plaats verhuist.  Alle accommodaties dienen in een goede en representatieve staat te verkeren.
 
 • Veluwemaat
  • Deze kampeerplaatsen hebben een groene inrichting en uiterlijk, waarop een accommodatie (veluwemaat) staat. Voor dit type accommodatie is ruimte op veld D & E. 
  • Het is hier toegestaan een terras aan te leggen van maximaal 12m2 en een schuur te plaatsen van maximaal 6m2 en 2.20m hoog. 
 • Toercaravan
  • Een toercaravan op een seizoenplaats is te gast in het landschap en heeft geen permanent karakter. Dat wil zeggen dat de caravan geplaatst wordt op het gras en de caravan en eventuele voortent ook ten allen tijde makkelijk te verplaatsen is. Om die reden zijn schuren, terrassen, schuttingen en of andere aanbouwen niet toegestaan op deze plaatsen. Één opslagkist is wel toegestaan, zolang deze ook makkelijk verwijderd of verplaatst kan worden. 
  • Toercaravans komen te staan op de velden D, E & H. 
  • Winterstalling behoort tot de mogelijkheden.

Tot slot: Vanaf het bekend maken van onze plannen, hebben we geprobeerd de bestaande accommodaties zo veel mogelijk op de huidige plekken te laten staan. Helaas bleek dit niet altijd mogelijk om bepaalde stappen te maken in het proces. Wij willen je graag laten weten dat het streven blijft om caravans niet te verplaatsen. In sommige gevallen zullen we dit toch moeten bespreken. Dit doen we dan uiteraard in een persoonlijk gesprek met desbetreffende eigenaar. Wij begrijpen dat de ingezette vernieuwingen en richtlijnen gevolgen hebben voor jouw huidige maar zeker ook toekomstige verblijf op Vakantiepark De Klepperstee. We zetten deze toekomststappen graag samen, met nieuwe én huidige gasten.

Goed om te weten

tarieven & aankoopinformatie

 • De kosten voor een jaarkavel zijn afhankelijk van oppervlakte van perceel. Exclusief toeristenbelasting en gebruik van water, stroom en licht.  
 • Elke plaats heeft een eigen gas-, water- en elektrameter waarbij wij het verbruik jaarlijks factureren.
 • De Klepperstee verantwoordelijk voor het aanleveren van het televisie- en internetsignaal tot aan de accommodatie. De aansluiting in accommodatie zelf en installatie is aan de gast cq. leverancier van accommodatie. (instructie televisie | instructie internet
 • Het is ook mogelijk om jouw nieuwe cabin voor verhuur aan te bieden (maximaal 50 dagen per jaar), exclusief via Klepperstee. Voor stacaravan/chalet is dit niet mogelijk. 
 • Honden zijn toegestaan op het park, mits aangelijnd. Op eigen kavel zonder lijn, met demontabel hekwerk. 
 • Het park is het gehele jaar geopend en toegankelijk. De camping (Gelderse Roos) kent een wintersluiting vanaf november tot eind maart. 
 • Voor verkoop van accommodatie is beoordeling en toestemming nodig. Verkoop & overdracht (inclusief bemiddelingskosten) via Vakantiepark De Klepperstee is verplicht. 
 • Vraag vooraf goed naar de voorwaarden: met name bij ver- en aankoop van stacaravan of chalet in verband met de transformatie van onze jaarplaatsen. 
 • Op camping (Gelderse Roos) zijn géén nieuwe seizoensplaatsen beschikbaar. Verkoop of overdracht van seizoenplaats is niet mogelijk.