De Klepperstee
De Klepperstee

Televisie

Op onze vaste plekken (jaar-  en seizoensplaatsen) en op het bungalowpark van Klepperstee bieden wij digitale televisie aan, zonder kastje, behalve op Magneet (Digitenne). Het televisiesignaal komt jouw stacaravan, chalet of cabin binnen via coax. De meeste accommodaties beschikken over een wandcontactdoos. Vanuit Klepperstee zijn wij verantwoordelijk voor het aanleveren van het televisie- en internetsignaal. Het daadwerkelijk aansluiten van de televisie en installeren van de zenders is aan de gast én verschillend per merk en type van het televisietoestel.

In sommige gevallen start het televisietoestel automatisch met het opstarten van het installatieprogramma. In alle gevallen is het verstandig om eerst de handleiding van de televisie erbij te pakken. Bij het opnieuw installeren van zenders moet je bij sommige televisies de 'fabrieksinstellingen' herstellen.

Installeren zenders
Wanneer je op jouw (nieuwe) televisie de digitale zenders wilt installeren moet je de volgende gegevens bij de hand houden.

 • provider/aanbieder: Ziggo of anders/overige
 • Netwerk ID: 1382
 • Qam code: 256
 • Symbolrate: 6875
 • Frequentie: 626000 (of anders 634000 / 642000 / 650000)

Wat heb je nodig voor digitale televisie? 

 • Een coaxkabel van goede kwaliteit. Je herkent ze aan het logo van Kabel Keur.
 • Een televisie met ingebouwde DVB-C tuner.

Grofweg gezegd zijn alle (smart)televisies van zes jaar of jonger geschikt voor het ontvangen van het digitale signaal, maar controleer altijd in de omschrijving of bij de verkoper van de televisie of het toestel DVB-C geschikt is. Kies ook voor gebruik van goede kabels (met keurmerk Kabel Keur). Voor een paar euro meer zorg je dat je echt optimaal gebruik maakt van het digitale signaal. 

Het tv-signaal en internetsignaal op Vakantiepark De Klepperstee komt via dezelfde kabel jouw accommodatie binnen. Dit betekent dat je gebruik moet maken van een splitter die je direct aansluit op de wandcontactdoos. Vanuit de splitter trek je een coaxkabel naar jouw televisie. Uit diezelfde splitter trek je een internetkabel naar het internetmodem. Klik hier voor instructie voor internet.

wandcontactdoos

coax wandcontactdoos

splitter

splitter

coaxkabel

coax kabels

Waarom is het analoge signaal verdwenen? 
Op Vakantiepark De Klepperstee werd sinds 2018 zowel een digitaal als een analoog tv-signaal aangeboden. Vanaf mei 2021 is het analoge signaal niet meer beschikbaar. Dit is géén besluit van Klepperstee, maar een stap die alle tv-aanbieders in de afgelopen jaren hebben genomen. Wie jouw aanbieder ook is: het analoog kijken is in Nederland nagenoeg niet meer mogelijk. De voornaamste reden is om capaciteit vrij te maken voor andere ontwikkelingen op het netwerk. Een analoge zender neemt namelijk net zoveel ruimte in beslag als vijf digitale tv-zenders. 

Van analoog naar digitaal

Mogelijk heb je - zonder te weten - de afgelopen jaren analoog gekeken, terwijl jouw televisie gewoon geschikt is voor het verwerken van digitaal signaal. Nogmaals: de televisie moet beschikken over een DVB-C tuner. Voor het omzetten neem je de volgende stappen: 

 • pak je handleiding van de televisie erbij. 
 • zet je televisie - indien nodig - terug naar 'fabrieksinstellingen'.
 • laat je televisie naar 'zenders zoeken'.
 • kies 'digitaal'
 • kies bij taal: Nederlands
 • kies bij land van herkomst/landcode niet Nederland, maar 'Luxemburg' of 'anders'


Stacaravan of chalet op Camping De Magneet | Paddestoel

Sinds de zomer van 2019 kijken gasten op Camping de Magneet/Paddestoel digitaal televisie via KPN Digitenne (zenderlijst). Aan elke gast wordt één Digitenne-kastje beschikbaar gesteld. Hierbij wordt een instructie voor installatie meegeleverd. Op de website van KPN is een uitgebreide handleiding te vinden. Het advies is om het Digitenne-kastje niet uit te zetten.

Gebruik je na lange tijd weer voor de eerste keer Digitenne? Zet de tv-ontvanger aan op NPO 1 en wacht maximaal een uur om alle zenders te laden. Als het kastje langere tijd niet van stroom wordt voorzien is in sommige gevallen een heractivatie nodig. Dit kunnen wij doen voor jou. Indien zo'n heractivatie nodig is, vragen wij je vriendelijk om het CAS-nummer van jouw Digitenne-kastje door te geven aan de receptie. Vanuit de receptie wordt dan contact opgenomen met KPN.