De Klepperstee
De Brouwersdam

Wat mag je niet missen op de Brouwersdam?

Hotspot voor watersporters:

De Brouwersdam en het Grevelingenmeer

Dit is de plek voor (kite)surfen, zwemmen, duiken, vissen, zeilen, blokarten en powerkiten. Een bezoek aan de Brouwersdam, welke Zuid-Holland en Zeeland met elkaar verbindt, mag je niet missen! Lees hieronder onze top 7 activiteiten op en rondom de Brouwersdam en het Grevelingenmeer en kom overnachten dicht bij de Brouwersdam op ons Vakantiepark De Klepperstee.

1. Zeehonden spotten 

Altijd al zeehonden willen spotten in het wild? Zowel in het Grevelingenmeer als op het Noordzeestrand op de Brouwersdam kan jij ze spotten! De ultieme plek waar jij zeehonden kan spotten is de Brouwerssluis. Dit is de verbinding tussen het Grevelingenmeer en de Noordzee. Door de stroming die hier ontstaat is er veel vis te vinden en dus ook zeehonden die daar op zoek gaan naar voedsel.  

2. De strandpaviljoens

De Brouwersdam is uitgestrekt met ruim 6,5 kilometer strand aan de Noordzee en kent vele prachtige strandpaviljoens. Van het begin tot eind van de Brouwersdam zijn er in de duinen, boven het water en direct aan het strand, gezellige strandpaviljoens te vinden. Hier kun je op het terras genieten van een hapje en drankje en de zonsondergang bekijken. Laat je bedienen en geniet van het ultieme strandvakantiegevoel van Ouddorp aan Zee.  

3. Natural High

Surfen, blokarten, kitesurfen of liever iets scoren in de surfshop? Het strandpaviljoen van Beachclub Natural High is één van de hotspots op de Brouwersdam. Voor het ultieme surfgevoel moet je hier zijn en naast de vele surfactiviteiten organiseren zij ook groepsactiviteiten op het strand. Ga de uitdaging aan en probeer een van deze gave watersporten! Voldoende actief bezig geweest? Sluit dan je dag af op prachtige terras van Natural High.   

4. Windsurfen

Ga je toch liever windsurfen? Dan ben je bij het Zeil & Surfcentrum aan het aan juiste adres. Aan de Brouwersdam ligt ook het Grevelingenmeer wat voor de windsurfer een hotspot is. Met de wind vanaf de Noordzee kun je bij het Zeil & Surfcentrum de ideale watersport in combinatie met wind uitoefenen.

5. Waterjump

Houd je meer van hoogtes en ben je een echte waaghals? Probeer dan eens de waterjump bij het Zeil & Surfcentrum de Brouwersdam. Je glijdt van een acht meter hoge helling af en maakt een jump in het Grevelingenmeer! Zie jij jezelf al vliegen? 

6. Fietsen en wandelen

Wil je op een actieve manier ontspannen? Dan is de Brouwersdam de ideale locatie om te wandelen en te fietsen. Het uitgestrekte strand aan de Noordzee leent zich perfect voor een strandwandeling. Bovenop de Brouwersdam is een uitstekend fietspad aangelegd wat Zuid-Holland met Zeeland verbindt en waar je een prachtig beeld te zien krijgt van het strand, de Noordzee en het Grevelingenmeer. Tijd om even uit te rusten kan bij één van de prachtige strandpaviljoens.  

7. Evenementen 

Concert at Sea is hét evenement van de Brouwersdam. Dit jaarlijks terugkerende evenement is een meerdaags muziekfestival aan de Noordzee. Dansen aan zee met een ondergaande zon, waan jij jezelf al in deze gedachte? Watersportevenementen zijn ook erg populair op de Brouwersdam, zo wordt onder andere het Nederlands Kampioenschap freestyle windsurfen georganiseerd. Verder zijn er jaarrond nog tientallen kleinschalige evenementen te bezoeken aan de Brouwersdam.  

Overnachten in de buurt van de Brouwersdam

Ons vakantiepark De Klepperstee ligt op zeer korte afstand van de Brouwersdam. Overnachten kan bij ons in een vakantiehuisje aan zee of op een van onze kampeerplaatsen. Met een gezelschap t/m 6 personen kun je een comfortabel vakantiehuis huren, deze is voorzien van diverse gemakken. In enkele vakantiehuizen is ook een hond van harte welkom. Voor een kampeerplaats kun je kiezen uit een standaard- of comfortplaats of een speciale camperplaats. Je beschikt over 4 tot 10 ampère stroom en op de comfortplaats over een aan- en afvoer van water. Tevens zijn er twee honden welkom op jouw kampeerplek bij de Brouwersdam. Welke optie heeft jouw voorkeur om te overnachten bij de Brouwersdam.

Vind jouw ideale plek om te overnachten bij de Brouwersdam ⤵