De Klepperstee
Uittips Goeree-Overflakkee

De 10 leukste tips op Goeree-Overflakkee

Op het eiland Goeree-Overflakkee valt genoeg te ontdekken. Wij hebben de leukste tien tips op een rij voor je gezet.  

1. Vogelobservatorium ‘Tij’ Haringvliet

Deze bijzondere vogelspot plek in de vorm van een ei is de nieuwste bezienswaardigheid op GoereeOverflakkee en is enorm populair. Het ‘Tij’ is maar liefst 8 meter hoog en 11 meter breed en geeft je een volledig 360 graden kijkje over het Haringvliet, de sluizen en broedgebieden van de vele vogels die in de omgeving leven.

Tij Stellendam

2. Faunapark Goeree-Overflakkee 

Het Faunapark is een bijzonder leuk dierenpark in Nieuwe-Tonge op Goeree-Overflakkee. Dit dierenpark is erg leuk om als gezin te bezoeken. De stokstaartjes wachten je bij aankomst al op! Verder vind je er nog meer bijzondere dieren zoals vossen, capybara’s, neusberen en stekelvarkens. Na het zien van al deze mooie dieren kun je er ook nog midgetgolfen, genieten op het terras of een speurtocht doen!   

3. Zeehondenopvang A Seal Stellendam 

Bij Zeehondenopvang A Seal in Stellendam kun je van dichtbij zeehonden zien! A-Seal is een Zeehondenopvang voor jonge zeehonden die hun moeder zijn kwijtgeraakt of ziek zijn. Bij A-Seal worden de Zeehonden verzorgd tot ze weer fit genoeg zijn en weer in het wild kunnen leven. Ze worden dan vrijgelaten op het strand in Ouddorp en rennen de Noordzee in.   

4. Streekmuseum  

Als je alles over de geschiedenis van Goeree-Overflakkee wilt weten dan mag een bezoek aan het Streekmuseum in Sommelsdijk niet ontbreken. In dit museum maak je een tijdreis door de geschiedenis die Goeree-Overflakkee rijk is. Je wordt geïnspireerd door de vele verhalen, oude ambachten en landbouw en visserij.

5. Brouwersdam

Lekker genieten op het terras bij één van de prachtige strandtenten die de Brouwersdam rijk is. Of toch liever zonnebaden, surfen of zeehondjes spotten. De Brouwersdam heeft het allemaal en is één van de populairste bezienswaardigheden op Goeree-Overflakkee. Aan de ene kant vind je de Noordzee en aan de andere kant het Grevelingenmeer waar tal van activiteiten plaatsvinden.  

Grevelingenmeer

6. Historisch centrum Goedereede 

Goedereede is één van de oudste plaatsen op Goeree-Overflakkee en heeft als enige plaats op het eiland stadsrechten verkregen. Goedereede was in de Romeinse tijd een zeer belangrijke plaats. De haven van Goedereede diende als doorvoerhaven uit het gehele westelijke deel van het Romeinse Rijk. Goedereede heeft zijn stadsmuren, toren en haven kunnen behouden en naast de smalle pittoreske straten en steegjes zijn dit prachtige bezienswaardigheden. Je proeft in Goedereede een stukje geschiedenis van Goeree-Overflakkee!  

7. Wandelen in natuurgebieden 

Goeree-Overflakkee staat bekend om zijn prachtige natuurgebieden. Wie van wandelen houdt is op Goeree-Overflakkee op de juiste plek. De natuurgebieden die op het eiland zijn reiken van Ouddorp tot Ooltgensplaat. De Kwade Hoek, Slikken van Flakkee, Stranden van Ouddorp en het Hellegatsplein zijn wandelgebieden waar je heerlijk tot rust kunt komen en alle natuurelementen die GoereeOverflakkee te bieden heeft kunt bekijken.  

8. De Haven van Middelharnis  

Kom je liever tot rust in een gezellige en sfeervolle omgeving omringt met bootjes die uit en in de haven varen? Dan is de Haven van Middelharnis waar je moet zijn. Een authentieke haven met sfeervolle terrassen en restaurants waar gezelligheid altijd aanwezig is.

9. De Mekkerstee 

Geitenboerderij de Mekkerstee is het diervriendelijkste uitje in Ouddorp aan Zee. Als kind kun je zien hoe ze geiten melken en geitenkaas wordt gemaakt. Na het melken kun je lekker buiten spelen op één van de vele speeltoestellen. Heb je al honger gekregen? Nuttig dan in het restaurant wat eten met huisgemaakte producten.    

De Mekkerstee

10. RTM museum 

Heb je als kind altijd al gedroomd om met een oude stoomlocomotief mee te rijden? Bij het RTM museum is dit mogelijk. De oude stoomlocomotieven rijden nog enkele keren per jaar over het enige spoor dat er nog ligt op Goeree-Overflakkee. Tijdens deze adembenemende rit heb je een prachtig uitzicht over het Grevelingenmeer.   

Meer tips?!

Bij de receptie kun je altijd terecht voor meer informatie over deze bezienswaardigheden op Goeree-Overflakkee.