De Klepperstee
Vakantie met kinderen Zuid-Holland

De 10 leukste tips voor kinderen in Ouddorp

In de omgeving van Ouddorp zijn er heel veel leuke uitjes voor én met kinderen! Bekijk onze top 10 van allerleukste kinderuitjes. Ga met je gezin op pad en geniet. 

1. De Mekkerstee

Geitenboerderij de Mekkerstee is het diervriendelijkste uitje in Ouddorp aan Zee. Als kind kun je zien hoe ze geiten melken en geitenkaas wordt gemaakt. Na het melken kun je lekker buiten spelen op één van de vele speeltoestellen. Heb je al honger gekregen? Nuttig dan in het restaurant wat eten met huisgemaakte producten.

Geitenboerderij De Mekkerstee

2. Noordzeestrand 

Spelen op één van de grootste, schoonste en mooiste stranden van Nederland. Bouw een zandkasteel en neem je schepnet mee. Het uitgestrekte Noordzeestrand in Ouddorp aan Zee biedt genoeg ruimte om als kind lekker te spelen.  

3. Flipjes 

Lekker buiten spelen in de speeltuin? Speeltuin de Flipjes is een leuk dagje uit voor kinderen. De buitenspeeltuin heeft tientallen speeltoestellen waar de kinderen op kunnen spelen. Glijbanen, schommels, wipwap, trampolines, kabelbanen het is er allemaal en elk kind kan zijn energie hier kwijt!  

4. Binnenspeeltuin Skål 

Klimmen, klauteren, glijden en spelen in het zand. In de binnenspeeltuin van Bistro Skål kan dit allemaal. Als kind kun je lekker je energie kwijt in deze natuurlijke omgeving, want naast de speeltoestellen staan er ook echte bomen in de binnenspeeltuin!  

Spelen in Klepperstee

5. Strandtheater Houten Kaap 

Wil jij genieten van een theater voorstelling? Dat kan bij Strandtheater Houten Kaap. Dit theater vlakbij het strand en gelegen op het Ouddorp Duin plein biedt een variërend theater programma aan voor kinderen. Naast leuke kindervoorstellingen organiseert dit theater ook verschillende activiteiten en workshops aan voor kinderen. Kom jij ook gezellig een kijkje nemen?  

6. Ouddorp Duin

Zin om met je kinderen een duintop te beklimmen en hiervanaf te rollen? Dit kan op het strandplein van Ouddorp Duin en er is nog veel meer te beleven. Zo kun je er lasergamen, boogschieten, segway rijden of neem een golfsurfles bij Natural High. Toch liever ontspannen? Geniet dan van een hapje eten op het terras bij restaurant BijMarc.

Strandplein Ouddorp Duin

7. Surfen

Met het Noordzeestrand en de Brouwersdam om de hoek is het voor elk kind de uitgelezen mogelijkheid om te leren surfen. Verschillende surfscholen in Ouddorp kunnen jou alles vertellen en leren over het surfen in de zee! Surf jij met ons mee!?

8. Bunkerroute 

Zijn je kinderen gek op buiten spelen? Ga dan eens de bunkerroute met je kinderen ontdekken. In deze wandelroute door de duinen zijn verschillende bunkers uit de Tweede Wereldoorlog verstopt. En hoe spannend is het dat je deze bunkers ook van binnen kunt bekijken?  

9. Waterjump Zeil & Surfcentrum

Ben jij een echte waaghals? Probeer dan eens de waterjump bij het Zeil & Surfcentrum de Brouwersdam. Je glijdt van een acht meter hoge helling af en maakt een jump in het water! Zie jij jezelf al vliegen?  

Waterjump Brouwerdam

10. RTM museum 

Heb je als kind altijd al gedroomd om met een oude stoomlocomotief mee te rijden? Bij het RTM museum is dit mogelijk. De oude stoomlocomotieven rijden nog enkele keren per jaar over het enige spoor dat er nog ligt op Goeree-Overflakkee. Tijdens deze adembenemende rit heb je een prachtig uitzicht over het Grevelingenmeer.   

Meer tips?!

Bij de receptie kun je altijd terecht voor meer informatie over deze kinderuitjes en alle andere activiteiten in Ouddorp en omgeving.