Ferienpark De Klepperstee
Fietsen en wandelen Goeree-Overflakkee

Fietsen en wandelen op Goeree-Overflakkee

Goeree-Overflakkee staat niet alleen bekend om zijn mooie natuur, maar ook zijn prachtige fiets en wandelroutes. Als je tijdens je vakantie ook op zoek bent naar natuur, rust, wandelen en fietsen dan is het zeker de moeite waard deze routes eens uit te proberen.  

1. Bunkerroute 

Deze spannende ontdekkingstocht in Ouddorp leid je langs een deel van de meer dan 2.600 km lange verdedigingslinie die de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog hebben aangelegd ter voorkoming van een geallieerde invasie vanuit zee. De bunkerroute is zéér interessant om zelfstandig of met een gids doorheen te wandelen en kinderen zullen hier zich zeker niet vervelen! De bunkerroute is het hele jaar geopend.  

2. Kwade Hoek

Natuurgebied de Kwade Hoek behoort tot één van de mooiste plekjes op Goeree-Overflakkee waar je heerlijk kunt wandelen. In dit natuurgebied vind je een afwisselend landschap van strand, lage en beginnende duinen, schor en slikken. Als vogelspotter ben je hier helemaal op je plek, want er zijn tientallen jagende en broedende vogels te spotten! Winter, lente, zomer of herfst, elk seizoen heeft zijn charme in de Kwade Hoek door de bloei van meer dan 300 verschillende planten in dit natuurgebied.

Kwade Hoek Goedereede

3. Stadswandeling Goedereede 

Goedereede is één van de oudste plaatsen op Goeree-Overflakkee en heeft als enige plaats op het eiland stadsrechten verkregen. Goedereede was in de Romeinse tijd een zeer belangrijke plaats. De haven van Goedereede diende als doorvoerhaven uit het gehele westelijke deel van het Romeinse Rijk. Goedereede heeft zijn stadsmuren, toren en haven kunnen behouden en naast de smalle pittoreske straten en steegjes zijn dit prachtige bezienswaardigheden. Je proeft in Goedereede een stukje geschiedenis van Goeree-Overflakkee!  

4. Slikken van Flakkee

Tijdens een wandeling op de Slikken van Flakkee kun je zomaar oog in oog komen te staan met Heckrunderen, Fjordenpaarden of een sprong Reeën. Of misschien zie jij wel een bijzondere Zeearend vliegen?! De Slikken van Flakkee is een mooi uitgestrekt wandelgebied met veel beplanting en wilde dieren. Ook voor de vogelspotters kun je op de Slikken van Flakkee vele tientallen vogels spotten. Naast wandelen kun je er ook heerlijk fietsen.

Waterjump Brouwerdam

5. MTB-routes

Voor de beginnende of doorgewinterde mountainbiker is het een uitgelegen mogelijkheid om Goeree-Overflakkee te ontdekken. De MTB Route Ouddorp leid je langs strand, duinen, bossen en het historische stadje Goedereede op het westelijk gedeelte van Goeree-Overflakkee. Misschien zie jij ook nog wel een kotter binnenvaren als je langs de haven van Stellendam scheurt. Centraal op Goeree-Overflakkee gelegen vind je de technische parcoursen van Middelharnis, Dirksland en Oude-Tonge. Deze parcoursen leiden je door bossen en polders en zijn een uitdaging voor iedereen!  

6. Best of Nature 

Goeree-Overflakkee is benoemd tot de beste duurzame natuurbestemming wereldwijd. Hier wil je als bezoeker van het prachtige eiland natuurlijk wat van zien. Door een prachtige fietsroute op de kop van Goeree-Overflakkee kun je alle prachtige natuurelementen zien die Goeree-Overflakkee te bieden heeft. Als fietser voel jij je hier vrij in de natuur en geniet je van de omgeving. De fietsroute wordt ook wel Best of Nature genoemd en loopt ook over Schouwen-Duiveland, Veere en Westvoorne.  

Meer tips?!

Bij de receptie kun je altijd terecht voor meer informatie over alle wandel- en fietsmogelijkheden op Goeree-Overflakkee.